BULOVA LUNAR PILOT METEORITE

BULOVA LUNAR PILOT METEORITE
24.06.2024.

Kako povezati Bulova satove korištene u svemirskim misijama s nasljeđem koje je iz toga proisteklo? Koji materijal odabrati, a da se zadrži posebnost i originalnost? U pravom moru novih materijala sasvim poseban je meteorit. Sat „van ovog svijeta“ ima elemente originalnog dizajna i privlačan brojčanik kronografa pomno izrađen od pravog meteorita Muonionalusta. Ovaj željezni meteorit star 4,5 milijardi godina otkriven je u sjevernoj Skandinaviji 1906. godine, a njegov raznoliki kristalni uzorak odražava se u ekskluzivnom dizajnu koji čini svaki brojčanik jedinstvenim pa tako niti jedan od 5.000 primjeraka iz ograničene edicije satova nema svog brata sijamskog blizanca.

 

Egzotičan materijal najbolja je poveznica sa svemirom i odlično pristaje Bulovi Lunar Pilot Meteorite, modelu koji je unatoč svemirskom materijalu dostupan i običnim smrtnicima. Luksuzni novi elementi uključuju kućište od 43,5 mm pjeskarenog titana srebrne boje gradacije 5 s poliranim detaljima, stvarajući čvrst i nevjerojatno lagan sat koji se s lakoćom nosi na zapešću. Ovo je kućište identično standardnoj proizvodnji Lunar Pilota, ali tamniji, ćudljiviji mat titanijski materijal daje ovom obliku izrazito drugačiji karakter na zapešću. Elegantni potisnici kronografa i krunica s logom Bulova zvučne vilice savršeno su proporcionalne i postavljene na 3 sata.

 

Brojčanik Bulova Meteorite Limited Edition Lunar Pilot pravi je središnji dio priče. S obzirom na to da je brojčanik svakog primjerka izrađen od zasebnog komadića meteorita Muonionalusta, kaotičan uzorak Widmanstätten struktura (kristalnih formacija u metalu nastalih tijekom milijuna godina hlađenja u svemiru) probijenih kroz površinu brojčanika od željeza i nikla jedinstven je za svaki model. Različita metalna zrnca i teksture tvore dinamičan niz refleksija na zapešću dok djeluju kao prozor kroz milijarde godina povijesti našeg sunčevog sustava. Ostavljajući po strani vizualnu dramu i egzotičnost ovog materijala, gola metalna površina cjelokupnom dizajnu daje moderan izgled sivo-na-sivog s niskim kontrastom koji ga izdvaja od redovnih modela.

 

Crni tahimetarski prsten s retro logotipom Bulova prikazuje kontrast oko brojčanika, a luminiscentne kazaljke i aplicirani markeri nude iznimnu čitljivost. Crni udubljeni pomoćni brojčanici s kružnim utorima uključuju brojač sekundi kronografa od 1/20 smješten na 3 sata, tekuće sekunde s kazaljkom za pomicanje na 6 sati i brojač kronografa od 60 minuta na 9 sati. Pogonski agregat unutar Bulova Lunar Pilot Meteorite Limited Edition nije običan kvarcni mehanizam već kućni NP20 visoko precizni kvarcni kronografski mehanizam koji radi na nevjerojatnoj frekvenciji od 262,144 kHz, osam puta višoj od standardne kvarcne oscilacije. Osim što teoretski omogućuje veću točnost od tradicionalnog kvarcnog mehanizma, ova visoka frekvencija također omogućuje mehanizmu da koristi glatko pomicanje sekundarne kazaljke u mehaničkom stilu za svoj središnji kronografski prikaz sekundi.

 

Kao i kod prethodnih varijanti ograničenog izdanja, Bulova ukrašava ograničeno izdanje Lunar Pilot Meteorite s ugraviranim stražnjim dijelom kućišta u znak sjećanja na korištenje izvornog Lunarnog pilota na površini Mjeseca tijekom misije Apollo 15 1971. Oštar, dubok i bogat detaljima, ovaj prikaz astronauta na mjesečevoj površini dodaje obilje karaktera seriji Lunar Pilot. Vodootpornost sata seže do svega 50 metara. Bulova Lunar Pilot Meteorite ograničen je na 5000 numeriranih primjeraka i prezentiran u klasičnoj kutiji od tamnog drva s knjigom priča i karticom limitiranog izdanja.

Izvor: Tilia Speculum

Povezani proizvodi