RAPPORT Kutije za navijanje

Vodeći proizvođač kutija za navijanje automatik satova kao i kolekcionarskih kutija za satove koji ljubiteljima satova nudi luksuzni rang horoloških proizvoda.
 

Zašto koristiti kutiju za navijanje automatik satova?

 
Automatski sat ima mehanizam koji zahtjeva konstantno pokretanje kako bi unutarnja opruga imala dovoljno energije, za što su obično dovoljni pokreti ruke. Kada se sat skine, ima energije za još 24 do 72 sata rada ovisno o modelu, a kada stane treba ga ručno naviti i namjestiti.
 
Mnogi automatik satovi imaju i dodatne funkcije ili tzv. komplikacije – datum/vrijeme/mjesečeve mijene/svjetsko vrijeme itd, tako da je bolje izbjeći zadatak ponovnog namještanja sata.
 
Nadalje, satovi ovog kalibra su precizni instrumenti i kao i svi “rasni” primjerci imaju koristi od vježbe – ako stoje nenavijeni dugo vremena, interni lubrikanti mogu nestati iz određenih važnih područja što će nadalje dovesti do većeg trošenja komponenti i gubitka preciznosti.
 
Rapport kutije za navijanje imaju svojstvo da imitiraju pokrete ruke. Dok se rotira sat stoji pod preciznim kutem, kutija se može namjestiti da radi s prekidima tako da sat nije uvijek potpuno navijen.
 
Ljudi koji imaju više od jednog automatik sata primjećuju da često jedan nose više nego drugi, a Rapport kutija za navijanje sa više navijača savršeni je odgovor za njihove potrebe.
 
Rapport također brine i za ozbiljne kolekcionare prestižnih satova i nudi im selekciju kolekcionarskih kutija iste razine kvalitete.