ORIS Aquis - Divers

Aquis je Orisova nova diver linija kojom se Oris pridružio klubu takozvanih dress-diver satova. Radi se o satovima koji su, jednako kod kuće u urbanoj džungli, kao i duboko pod morem, bez ikakvih kompromisa po pitanju kvalitete.
 
Svi modeli su vodootporni do 300m (30 bara) i imaju ronilačke keramičke lunete koje se mogu okretati samo u jednom smjeru. Aquis linija nije orijentirana samo na jedan model, nego na kompletnu seriju, uključujući i kronograf modele, kao i modele namijenjene ženskom dijelu publike, s bijelim ili crnim brojčanicima, često u kombinaciji s dijamantnim indikatorima.
 
Aquis Date dolazi u dvije verzije: muškoj od 43mm i ženskoj od 36mm. Muški modeli dolaze u dvije boje, s crnim i plavim brojčanikom. Osim boje, ova dva modela se razlikuju i po obradi lunete, tj. crni model ima keramičku lunetu s brušenim finišom, dok je plavi model napravljen s poliranom keramičkom lunetom.
 
Ženska verzija Aquis Date dolazi s crnim ili bijelim brojčanikom i s odgovarajućom poliranom lunetom. Aquis Date Diamonds se od ostalih Lady Aquisa razlikuje po tome što koristi dijamate kao oznake za satove. Također dolazi u dvije boje s lunetom u odgovarajućoj boji. Neka vas ne zavara damski izgled, radi se o "čistokrvnim" diverima.
 
 
Oris ProDiver Chornograph - akcijski heroj koji ne prihvaća kompromise !
 
Svijet profesionalnog ronjenja okružen je misterijom za one koji tu ne spadaju. U suradnji sa profesionalnim ronionicima Oris je razvio inovativni Oris rotacijski sigurnosni sistem.
 
U svijetu profesionalnog ronjenja gdje greške mogu biti fatalne, Oris ProDiver Chronograf najnovije je od sigurnosne opreme. Rotacijski prsten ima specijalno dizajnirane utore napravljene od trajne, vulkanizirane gume koja je otporna na udarce. Prsten se ne može okretati prije nego što se podigne - tako dobivamo dvostruku sigurnost u odnosu na standardne prstenove.
 
Ali, Orisov sigurnosni sistem ne završava ovdje. Vrlo lagano titanijsko kućište ima i sigurnosnu barijeru od nehrđajućeg čelika zaštićenu crnim visoko otpornim DLC (Diamond Like Coating) premazom, koji štiti krunicu i dugmad kronografa kada su uvijeni u kućište. On također osigurava i vodootpornost ProDivera do 1000 metara.
 
Ugrađeni automatski samoregulirajući helijski ventil idealan je za profesionalne ronioce koji provode tjedne na velikim dubinama u ronilačkom zvonu.
 
Bijele i crne zona brojača na kronografu roniocu nude još jasnije mjerenje vremena ronjenja. Bijeli Superluminova premaz na kazaljkama i oznaka je ultra vidljiv - čak i na velikim dubinama gdje nema sunčevog svjetla.