ORIS BC 4 Flight Timer - prepoznatljiv, dinamičan, izazovan!

Čak i u vremenu moderne tehnologije i GPS navigacije, sat ostaje nezamjenjiv dio opreme svakog pilota. Ovako izgleda budućnost avijacijskih satova: poput letačkih instrumenata iz koje dolazi inspiracija. Sve na ovome satu govori avijacija - do najmanjih detalja. Sa tri vremenske zone, kompasom i skalom stupnjeva, i Orisovim sistemom brzog zaključavanja krunice - ovo je najbliže što možete doći do pilotske kabine ako niste pilot.
Oblik kućišta sata BC4 Flight Timer baziran je na obliku letačkih instrumenata i preuzet je direktno iz pilotske kabine. Njegova vertikalna krunica - dizajn također preuzet od letačkih instrumenata - funkcionalan je unutarnji prsten. Ugrađen sigurnosni sistem znači da krunicu treba najprije podići prije nego se namjesti. Pokretni unutarnji prsten brojčanika i skala odbrojavanja: pristup pomoću vertikalne krunice na 10 minuta na unutarnjem prstenu nalazi se još jedna skala minuta.
 
Model BC4 Flight Timer koji je ujedno i ove godine dobio nagradu "Best of the Best" crvenu točku za izuzetan dizajn, a dolazi u specijalnom prezentacijskom setu, u luksuznoj kutiji oblika letačkog instrumenta i Oris kompasom.
 
Model BC4 Der Meisterflieger posjeduje nešto novo - nešto što se ne vidi na prvi pogled. Mehanizam sata ima samo jednu kazaljku i to kazaljku za minute dok brojke na brojčaniku Der Meisterfliegera ne pokazuju sate nego minute. To je neophodno pilotima budući da su u zraku samo minute važne, a omogućava vrlo lako očitavanje minuta jer ih kazaljke za sate i sekunde nikada ne prekrivaju.