Louis Erard Excellence - nova linija za 80-tu godišnjicu

Kako bi proslavio svoju 80-tu godišnjicu, Louis Erard ponosno predstavlja svoju novu liniju klasičnih satova Excellence. Ova linija inspiraciju vuče iz neo-klasicizma, sa svojim elegantnim i klasičnim linijama kombiniranim s modernim detaljima.
 
Karakterizira je okruglo kućište, diskretni bijeli brojčanik, indeksi za sate i rimski brojevi. Unutar kolekcije nalazi se sedam modela: pet za muškarce i dva za žene. Muški modeli uključuju Power-Reserve i Regulator, Power-reserve varijacije, kronograf s mjesečevim mijenama i indikatorom 24 sata, te dvije varijante koje pokazuju samo vrijeme. Svi modeli su u čeliku ili ružičastom zlatu.
 
Ljepšem spolu namijenjem je sportski kronograf koji je posut dijamantima po obruču, što mu daje glamour i sjaj.
 
Svi su modeli atraktivni, ali muški model koji se ističe je prelijepi Louis Erard Excellence Regulateur Reserve de Marche i sigurno će biti zvijezda vodilja ove linije. Prema imenu i izgledu brojčanika ovo je regulator (što ukratko znači da se kazaljke za sate i za minute okreću svaka oko vlastite osi, dok kazaljka za sate ima i svoj vlastiti brojčanik na mjestu 12 sati). Iako ovaj sat, zahvaljući svom prelijepom brojčaniku, izgleda kako potpuno novi sat, njega pokreće isti mehanizan ETA 7001 RE9 na ručno navijanje iz prošlogodišnje linije Louis Erard 1931 Regulateur Reserve de Marche. Ovaj se mehanizam bazira na pouzdanom ETA-inom modelu Peseux 7001 s ekstra modulom razvijenom od strane Louis Erarda i švicarskog specijalista za komplikacije firme Soprod.
Zbog svoje tankoće (samo 2,50 mm visok) i čvrstine, ovaj mehanizam ima odličnu reputaciju i među mnogo skupljim brandovima. Mehanizam je skriven unutar okruglog čeličnog kućišta. Budući da mu je promjer 40 mm izgleda vrlo elegantno što je jako važno za sat koji se nosi u formalnim prigodama. Mliječno bijeli brojčanik pjeskaren je i u savršenom skladu s plavim kazaljkama te finim rimskim brojevima za sate i arapskim brojevima za minute.
 
Louis Erard još je jednom potvrdio duh visoke horologije, ali po povoljnim cijenama.
 

Ostale novosti