FREDERIQUE CONSTANT

Mladi urarski brand iz Geneve - regije iz koje dolazi većina najpoznatijih satnih manufaktura. Satove Frédérique Constant definira njihova superiorna kvaliteta, prepoznatljivost i vještina u dizajniranju i manufakturi. Posebno su poznati po svojim klasičnim prekrasno oblikovanim satovima. Njihova je vrijednost - kroz kvalitetu dizajna, materijala i manufakturne proizvodnje - glavna komponenta uspjeha. Svaki je Frédérique Constant sat ručno sklopljen i prošao je rigorozne kontrole kako bi zadovoljio maksimalnu kvalitetu.
 
Iako je brand vrlo mlad, datira iz 1988. godine, uspjeli su se probiti u zahtjevnoj konkurenciji švicarskih satova zahvaljujući kvaliteti mehanizma i besprijekorno funkcionalnom, a opet klasičnom izgledu svojih modela. 1992. godineAletta Bax i Peter Stas lanisirali su svoju prvu kolekciju, a svoj prvi veliki probitak doživljavaju 1998. godine s linijom od šest modela inspiriranom klasičnim satovima. Cjelokupna izrada satnoga mehanizma i njegovo sastavljanje i danas se vrše unutar vlastite proizvodnje - ultra moderne tvornice u Plan-les-Ouates Geneva.
 
Od 1995. godine izlažu na sajmovima u Ženevi i Baselu te svake godine dokazuju da mogu biti konkurentni u proizvodnji luksuznih švicarskih satova.
1994. godine lansirali su svoju manufakturnu Heart Beat kolekciju, osmišljenu da prikaže složeni unutarnji mehanizam. Heart Beat kolekcija ubrzo nakon toga postaje simbolom samoga branda i osvaja naklonost brojnih kolekcionara i zaljubljenika u švicarske satove.
 
Filozofija Frédérique Constant-a vodi se time što satove ne plasira samo poznavaocima vrhunskog urarstva, već ih predstavlja široj publici zaljubljenika u satove koji žele uživati u visokoj kvaliteti i bezvremenskom dizajnu klasičnih satova po razumnim cijenama. Misija Frédérique Constant-a je primjeniti slijedeće tri vrijednosti na proces razvoja svakog od modela:
bezvremenski dizajn, vrhunsku kvalitetu i inovacije.