FREDERIQUE CONSTANT

ŽIVI SVOJU STRAST
Frederique Constant kakav je danas, utemeljen je 1988. godine. Svoju prvu kolekciju Aletta Bax i Peter Stas lansirali su 1992. godine, a sadržavala je šest modela satova sa švicarskim mehanizmom sastavljene u Ženevi. Frederique Constant je uključen u sve faze proizvodnje sata, od početnog dizajna do završnog sastavljanja. Satove proizvedene pod njihovim zaštitnim znakom dizajnira ili Frederique Constant ili nezavisni dizajneri koji rade na određenoj seriji modela. Poseban naglasak stavljen je na dizajn satova kako bi trendovi i preferencije kupaca bili usklađeni. Frederique Constant koristi najmoderniji kompjuterski softver koji pomaže dizajniranju satova i procesu razvoja.

NEKA VIŠE LJUDI UŽIVA U LUKSUZU
Naša misija nije ograničiti interes za Frederique Constant satove na elitni krug znalaca, nego proširiti ga na veći broj zahvalnih entuzijasta koji žele uživati u visokoj kvaliteti klasičnih satova po razumnoj cijeni. Frederique Constat sudjeluje na svjetskom sajmu satova i nakita u Bazelu od 1995. godine. Kako je kompanija napredovala, Aletta Bax i Peter Stas odlučili su se preseliti u Ženevu, kako bi razvijali brend u srcu ovog glavnog grada urarstva.

IME „FREDERIQUE CONSTANT“ STVORENO JE OD IMENA DJEDOVA OSNIVAČA
Frederique: Frederique Schreiner 1881-1969
Constant: Constant Stas 1880-1967
Sadašnji generalni direktor poduzeća Frederique Constant S.A., Peter Stas, je četvrta generacija potomaka gospodina Constant Stasa, koji je osnovao poduzeće 1904. godine koje je proizvodilo tiskane brojčanike za industriju satova.

BAŠTINA
Već početkom 18. stoljeća, Ženeva je postala poznata kao centar kreiranja i proizvodnje vrhunskih satova. Od tada su se ženevski urari uzdigli u neslućene visine urarske umjetnosti. Prvi korisnici satova bili su astronomi koji su bili zaslužni za najznačajnije izume: sat s njihalom i sat s oprugom.

ŽENEVA
Većina najpoznatijih proizvođača satova smještena je u Ženevi. Suradnja među poduzećima kao i s dobavljačima omogućuje nezavisnim proizvođačima da ostanu na prvim linijama proizvodnje preciznih satova. Urari su najvažnija imovina proizvođača satova jer se svaki sat ručno sastavlja. Urarske škole u Ženevi i La Chaux-de-Fonds obrazovale su većinu urara u Frederique Constantu. Mnogi od njih su stekli iskustvo u radionicama drugih renomiranih brendova prije nego su se pridružili Frederique Constant-u.  Međutim, same sposobnosti samo su dio jednadžbe; da bi uspio, urar u Frederique Constant-u mora osjećati istinsku strast prema svom poslu.

PROIZVODNJA
Nova Frederique Constant tvornica prostire se na 3200 m2, podijeljenih na četiri etaže, pružajući privlačno radno okruženje u odjelima proizvodnje dijelova mehanizama, sastavljanja kalibara, sastavljanja satova, te detaljne kontrole kvalitete. Sastavljanje kalibra i sata, kao i vrhunska kontrola kvalitete obavljaju se većinom na prvom katu nove zgrade Frederique Constant. Zgrada je ujedno i međunarodno sjedište brenda.

DIZAJN
U Frederique Constant posebnu pažnju poklanjamo dizajnu. Želimo da naši satovi budu klasični i tradicionalni, te istovremeno vječni. Svaki sat je izrađen istinskom strašću prema detaljima.

INOVACIJA
Frederique Constant kontinuirano kreira inovacije i puno investira u ovo područje kako bi ponudio kreativnost i izvanredne tehničke karakteristike u svojim satovima.

STRAST
Strastveni mladi urari iz Ženeve. Satove Frederique Constant definira njihova visoka kvaliteta, posebnost i preciznost kako u dizajnu tako i u izradi. Imamo strast prema dizajnu naših prekrasnih satova.

KVALITETA
Svaki Frederique Constant sat je ručno složen i svaki sat se provjerava i kontrolira tokom dužeg vremenskog razdoblja pomoću specijalne opreme kako bi se osigurala optimalna kvaliteta. Kad je u pitanju kvaliteta najbitnija stvar u Frederique Constant jest da nema kompromisa.