BULOVA satovi

OSTAVŠTINA BULOVE

Osnovao ju je Joseph Bulova 1875. godine i do današnjeg dana je legendarni brend koji predvodi industriju satova – sa težnjom da kao i do sada bude prvi. Bulova je urarsku karijeru započeo oko 1911. godine sa stolnim i džepnim satovima, a uskoro je u svoju proizvodnju uključio i najnoviju i najmoderniju tehnološku inovaciju tog vremena – ručni sat. Kompanija je rasla i napredovala i uskoro su se na radiju i televiziji prikazivale "America runs on Bulova time." reklame. 1950-tih, nastavljajući s inovacijama, Bulova je predstavila Accutron, prvi elektronski sat i prvu revolucionarnu urarsku tehnologiju u zadnjih 300 godina. Mjerni mehanizmi Accutron prerađeni su kasnije za potrebe NASA-inih kompjutera i Bulovin mjerač je čak postavljen na mjesec da kontrolira slanje podataka. Bulovini mjerni instrumenti bili su neodvojivi dio četrdeset i dvije NASA-ine misije. Bulova satovi su mjerili službeno vrijeme na predsjedničkom brodu Air Force One, a također su služili kao službeni satovi za američke olimpijske ekipe.

Danas Bulovu vode isti principi zanatstva, inovacija i tehnologije koja je inspirirala njenog osnivača prije više od 144 godine. Posvećeni unapređenju umjetnosti izrade satova izuzetnog dizajna, s ekskluzivno visokom tehnologijom i trajnom kvalitetom koja održava tradiciju izvrsnosti i zadovoljava potrebe današnjeg globalnog potrošača.

 

ARCHIVE SERIES
Oživljavanje legendarnog dizajna
Ponovno kreiranje Bulovinih vintage satova koji bude nostalgiju, stapajući ih s modernim elementima, Archive Series je posljednja proslava Bulovine povijesti prvih. Bulova nastavlja putovati natrag kroz vrijeme kako bi otključala neke od najnezaboravnijih trenutaka u povijesti npr. ponovnim predstavljanjem Bulova Computrona.
Kako je popularnost elektronskih i kvarcnih satova počela rasti krajem 1970-tih i početkom 1980-tih, Bulova je nastavila s izvrsnošću u inovacijama i počela zadovoljavati povećanu potražnju za digitalnim satovima, na kraju uvevši digitalni Computron LED.
Očuvavši ono što je tada bilo nekonvencionalni, futuristički trapezoidni dizajn kućišta, novi stil odaje počast verzijama prošlosti i prikazuje vrijeme na LED zaslonu pod kutom, zajedno s originalnim Bulova logom.

PRECISIONIST
Napredni sat u najboljem izdanju
Hrabri, arhitektonski dizajn stapa se s gracioznim pokretom klizne sekundarke i vlastitim 262 kHz visoko-frekventnim mehanizmom.
Novi satovi presvučeni broncom nude hrabar i grub izgled s bogato postavljenim kožnim remenima i karakterističnim kontrastnim šavovima.

CURV
Prvi na svijetu
Početno uzbuđenje oko prvog zakrivljenog mehanizma kronografa na svijetu traje i dalje. Sada Bulova širi kolekciju Progressive Sport s novim remenima od kože aligatora hrapave teksture u smjelim bojama koje se nastavljaju na brojčanik, kao i s novim stilom narukvice u zlatnom tonu. Nove stilove karakteriziraju istaknute boje sa vidljivim mehanizmom.  To je Bulovin autorski kvarcni mehanizam visoke djelotvornosti s vibracijskom frekvencijom 262 kHz za izuzetnu preciznost.
Ženski CURV dizajn karakterizira Bulovin autorski mehanizam sa kliznom malom sekundarkom i naglašenim svjetlucavim dijamantima koji ističu brojčanik.

OCEANOGRAF
„Devil Diver“
Bulova nastavlja uranjati u svoju obimnu povijest i donositi neke od čuvenih povijesnih primjeraka. Ponovnim uvođenjem Oceanografa iz 1970-tih, poznatog svojevremeno kao „Devil Diver“, Bulova širi svoju Oceanograf kolekciju otkrivajući nove tri boje.
Sat je dobio nadimak „Devil Diver“ kada je Bulova na brojčanik napisala „666 feet“ što se odnosilo na dubinu mora koju je sat mogao podnijeti izraženu u imperijalnom sustavu mjera, kršeći tako vladajuća pravila izražavanja u metričkom sustavu koja su koristili švicarski proizvođači „200m“.

RUBAIYAT
Legendarni stil već cijelo stoljeće
Rubaiyat je ime poetskog značaja koje je Bulova izabrao 1917. godine, da bi predstavio prvi ženstveno dizajniran sat svijetu. Danas kolekcija slavi proteklo stoljeće, stapajući moderni dizajn s dugogodišnjim korjenima u umjetnosti izrade i osnaženoj ženstvenosti.
Nova kolekcija se širi na prikaz mjesečevih faza zajedno s Rubaiyat dijamantima i jedinstveno smještenom krunicom na najvišem položaju kućišta.
Zadivljujući elementi Rubaiyat kolekcije su zasigurno krunsko postignuće za kolekciju satova bilo kojeg zaljubljenika.

GRAMMY
Bulovino partnerstvo s Recording Academy i Latin Recording Academy na jedinstven način spaja sinonime integriteta, umjetnosti i umijeća izrade s ovim čuvenim brendovima. Sada se kolekcija širi na automatske mehanizme i u „GRAMMY“ i u Latin „GRAMMY“ izdanjima.
Svaki je zamršeno detaljan i označen globalno poznatim logom gramofona na pozadini kućišta, što čini profinjen iskaz stila uranjajući upečatljiv muzički znak u svaki dizajn.

MARINE STAR
Duboki zaron u stil
Živi i igraj se u nautičkom stilu. Kolekcija Marine Star je klasičnog stila s odvažnim detaljima, karakterističnim uzorcima brojčanika i inovativnim materijalima. Svi modeli su vodootporni minimalno 100 metara.
Predstavljanje automatskog mehanizma izloženog u otvoru na brojčaniku , na silikonskim remenima jarkih boja i kontrasnim bojama s unutarnje strane. Novi ženski modeli imaju sedefni brojčanik naglašen s pet dijamanata.

MAQUINA
Hrabri suvremeni sportski stil
Hrabar i neustrašiv dizajn Bulova Automatika – kolekcija Maquina. Suvremeni dizajn i krunica na položaju 2 sata su jedinstvene karakteristike Maquine.
Sada s uzbudljivim novim elementima dizajna – vlastiti element lubanje integriran u skeleton mehanizma na brojčaniku, smješten na teksturiran kožni remen naglašen šavovima kako bi kompletirao stav ovog sportskog izgleda.

RHAPSODY
Izrazito ženstvena
Uvođenje Rhapsody kolekcije, inspirirane nasljedstvom Bulovinih ženskih satova, koja je specifična po fluidnim ženstvenim linijama, okruglim kućištima i glatkom narukvicom.
Rhapsody je predivno dizajniran ženski dijamantni sat - gladak, minimalistički, pa ipak prepoznatljivo ženstven. Čiste linije sata su naglašene teksturiranim brojčanikom i žlijebastim člancima narukvice – evocirajući glazbenu kompoziciju – koja teče kao Rhapsodija.

CLASSIC
Bulovine kolekcije Regatta, Wilton, Sutton, Aerojet, Surveyor i American Clipper
Inspirirane vintage dizajnom, Classic kolekcije postižu usklađenu i ublaženu estetiku koja je uvijek u stilu. Mnoštvo izbora sa sofisticiranim detaljima i profinjenim značajkama kao što je pokazatelj rezarve snage, otvor na brojčaniku i transparentna pozadina kućišta.
Novost u kategoriji je kolekcija Regatta, koja je inspirirana nasljedstvom sata Bulova Regatta i novom suvremenom estetikom. Regattain gladak, čist dizajn postignut je korištenjem tankih mehanizama, uključujući vlastitu verziju automatika. Ponovljenu verziju karakterizra prihvat remena pod jedinstvenim kutem inspiriran originalnim dizajnom sata.

FUTURO
Minimalan u svojoj maksimalnosti
Geometrijska silueta, gladak rub i kontrastni materijali oživljavaju suvremeni stil u kolekciji Futuro. Najnoviji satovi imaju karakterističan oblik kućišta i naglasak na dijamantima.

CRYSTAL
S prekrasnim detaljima od  kristala, ova upadljiva kolekcija odražava modni stav. Ručno umetnuti kristali i elegantni brojčanici, neki od sedefa, dodaju eleganciju i stil svakoj odjevnoj kombinaciji.
Elegantni novi izgled za kolekciju, sa  kristalima sa stavom, kao i s inovativnim facetiranim mineralnim staklom koji daje 3-D izgled.